Lib. I. De perſonis. Cap. TII. 59
deſcendentibus legitimis? gaudeat 2), z. quindecim annis praecedat adoptan- dum 3); et 4. adoptandum, dum minor zdhuc fuit, per[ex annos aluerit. Si vero ab adoptando e vitae difcrimine ſer- vatus elt, lufficit, ut adoptans major lit, aetate adoptandum praecedat, conjuxque ejus conſentiat 4). II. Relpectu adoptan- di, 1. ut major lit 5), 2 ut ejus paren- tes conſentiant, E vigelimum quintum aetatis annum nondum compleverit; quos ſi compleverit parentes confulat; dein 3. ur iple conſeritiat.
1) Berlier Eœyſ6 de motifr. iit. (Cod. Garner. L l. p. 174).— Piſfert vero maximopere ab adoptione Rom. cum tantum contractum perſonalem inter adoptantem, adoptatumque inducat, nullo modo ad reli- qua familiae membra pertinentem, quo non⸗ niſi quaedam patrine poteſtatis Ghll. jura com- municuntur; tum quod major tantummodo NXl annis adaptari pofſit, ete, Hiſtoriam ad- optionis enarrant Dinenſ. F. l. p. 4465,
2) Contt fr, 17.§. 3. D. I. 7. de adopt.
3) Art. 343. Contr. F. 4. J. I. tI. de adopet, et paſſim. An ſpado poffit adoptareꝰ
4) 4Art 345.
5) Art. 346. Contrar. Inſt. 1. e.— Nihil in- tereſt, an forte adoptandus frater, vel illegi- timus patris adoptantis natus et recognitus
fuerit. Omnis vero recognitio poſt adoptio- nem nulla eſt. Dire. T. l. p. 456. not. 1.
§H. 73.


